The Padellers zet groeistrategie voort met uitbreiding naar Duitsland

3.5.24

‘Een belangrijk eerste stap voor marktleiderschap in West-Europa’

The Padellers, een van de leidende padelorganisaties in Nederland met meer dan 90 banen in beheer, zet haar succesvolle koers voort en breidt uit naar Duitsland. Volgens Philippe Hes, mede-oprichter van The Padellers, zal het aantal banen in 2024 uitbreiden naar ongeveer 200, verspreid over Nederland én Duitsland. Deze strategische uitbreiding markeert een cruciale eerste stap op weg naar het bereiken van marktleiderschap in West-Europa.

Padel heeft in Nederland een onmiskenbare plek veroverd in de samenleving. De padelbanen vermenigvuldigen zich snel, en het reserveren van een baan moet minstens 2 weken van tevoren. Door het toegankelijke karakter van het spel raken veel Nederlanders in grote aantallen in de ban van de sport, wat resulteert in een snelle toename van het aantal spelers. Momenteel liggen er in Nederland al meer dan 2000 banen verspreid over het hele land. Opmerkelijk is dat de populariteit van de sport zich niet beperkt tot de randstad; ook in minder dichtbevolkte gebieden wordt er enthousiast padel gespeeld.

Hes merkt op: "Padel groeit wereldwijd in rap tempo, maar opvallend genoeg loopt Duitsland nog een paar jaar achter op Nederland. De sport is nog relatief onbekend in Duitsland, maar we zien de laatste maanden, met name op onze locaties in Limburg, een snel groeiend aantal Duitse spelers. We denken daarom dat het nu het juiste moment is om de markt te betreden en de groei van de sport in Duitsland in een stroomversnelling te brengen."

Op 1 januari 2024 opent The Padellers haar eerste locatie in Duitsland met 9 indoor banen in Frankfurt. Daarnaast kondigt Hes aan dat in het komende jaar nog eens 5 nieuwe locaties in Duitsland zullen worden geopend. Deze uitbreiding markeert een spannende fase in de groei van The Padellers, die vastbesloten is om het enthousiasme voor padel verder te verspreiden en haar positie als marktleider in West-Europa te vestigen.