The Padellers in zee met toptalenten

3.5.24

Met trots kondigen we aan dat The Padellers vanaf heden een trotse partner is van toptalenten Bo Luttikhuis en Thijs Roper. Zowel Bo als Thijs behoren tot de top 10 beste padelspelers van Nederland, met respectievelijk de 7e en 6e plaats. Beide talenten streven ernaar om de beste van Nederland te worden en hebben ook internationaal de ambitie om de absolute top te bereiken. The Padellers staat klaar om hen te ondersteunen bij het verwezenlijken van deze doelen! Lees verder om meer te weten te komen over deze twee padeltoppers.

Bo Luttikhuis

Bo, een rijzende ster in de padelwereld, heeft net als veel andere padellers in de nationale top altijd op hoog niveau getennist. Na een blessure door een ongeluk besloot ze haar topsportcarrière te beëindigen en zich te concentreren op haar studie, terwijl ze als marketeer bij The Padellers werkte. Haar enthousiasme voor padel werd aangewakkerd toen ze regelmatig door collega's werd uitgenodigd om mee de baan op te gaan. In 2023 begon ze serieus te trainen bij Alex Luneman, waar ze wordt omringd door een toegewijd team.

Met slechts één seizoen achter de rug heeft Bo al indrukwekkende resultaten behaald, momenteel staat ze met partner Liza Groenveld op de 7e en 5e plaats in Nederland.

Hoewel Bo erkent dat Spanje een padelparadijs is, waardeert ze ook de vooruitgang die ze in Nederland heeft geboekt. Daarnaast werkt ze ook nog parttime bij The Padellers, die haar de ruimte en tijd geven om te investeren in padel. Voor haar is dit daarom de ideale samenwerking.

Voor een wedstrijd houdt Bo vast aan rituelen uit haar tennisverleden, zoals het betreden van de baan met haar rechtervoet over de lijnen.  

Bo bewondert de precisie en drukbestendigheid van de absolute toppers in het spel, een eigenschap die ze zelf ook nastreeft. Verder kijkt ze graag naar Bea Gonzalez, vooral vanwege het gemakt waarmee zij over het veld beweegt. Haar eigen speelstijl beschrijft Bo als beheerst en strijdlustig en haar favoriete slag is de drop volley. Een risicovolle bal maar daarom extra lekker als die lukt.

Het ultieme doel van Bo is de nummer 1 van Nederland te worden en deel te nemen aan de Premier Padel Tour. Daarnaast hoopt ze Nederland dit jaar te vertegenwoordigen op het EK en WK, een ambitie die haar drijft in haar padelreis.

Thijs Roper

Thijs, een opkomend talent in de wereld van padel, heeft net als Bo zijn roots in het tennis. Vanaf zijn 13e begon hij zijn padelavontuur, dat hem natuurlijk afging door zijn tennisachtergrond. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij de kans om deel te nemen aan het jeugd-WK, wat hem inspireerde om van jongs af aan het maximale uit zijn talent te halen.

Thijs kijkt niet specifiek naar padelspelers als voorbeeld, maar laat zich inspireren door grootheden als Michael Phelps en Tiger Woods. Wel kijkt hij met bewondering naar padellers op het allerhoogste niveau, die volgens hem minder fouten maken terwijl ze meer druk kunnen geven.

Hoewel Thijs geniet van het spelen in verschillende landen en traint in Barcelona vanwege de brede groep spelers en het hoge niveau van de eervaren trainers die ze daar hebben. Toch blijft hij het speciaal vinden om te spelen voor eigen publiek in Nederland.

Voorafgaand aan een wedstrijd houdt Thijs zich bezig met een grondige warming-up en mentale voorbereiding, zonder al te veel bijgeloof.

Thijs beschrijft zichzelf als motiverend en energiek op de baan. Met een focus op fulltime training op het hoogste niveau in Barcelona, streeft Thijs ernaar om de (inter)nationale ranking aan te vallen. Zijn ultieme doel is om de top 50 van de wereld te bereiken, waarvoor hij zichzelf constant uitdaagt en blijft ontwikkelen.