Single Court Padel: Een unieke ervaring op het padelveld

3.5.24

In eerste instantie is de sport padel ontstaan en bedoeld om als dubbelspel te spelen. Bij tennis is het enkelspel over het algemeen een stuk populairder dan dubbelspel. Bij padel is dit precies andersom, hier is het dubbelspel de dominante variant en solo padel het ondergeschoven kindje. Voor 1 tegen 1 padel worden er niet eens officiële toernooien georganiseerd, sterker nog, om een single padelbaan te vinden moet je goed zoeken. Toch lijkt de vraag naar het padel enkelspel te groeien. Je ziet ook vaker voorkomen dat er padel met 2 personen wordt gespeeld op een baan die bedoeld is voor dubbelspel. Er wordt dan alleen in de twee horizontale vakken gespeeld of juist de twee diagonale vakken. Hoewel solo padel dus nog steeds zeldzaam is, is de single padel court in opkomst. Ontdek wat het padel enkelspel zo opwindend maakt en waar je op een padel single court kan spelen.

Solo avontuur: Geniet van de opwinding van Single Court Padel

Padel in dubbelspel is sowieso al een opwindende en intensieve sport, en padel 1 tegen 1 is misschien zelfs nog intensiever. Het kan ook wel eens lekker zijn om helemaal op jezelf aangewezen te zijn tijdens een potje padel. Als je padel met 2 speelt krijg jij iedere bal te verwerken dus als je even moe bent kan je niet een teamgenoot laten rennen. Dus ondanks dat een padel single baan kleinere afmetingen heeft dan een normale padelbaan zul je zien dat het toch intensiever en zwaarder is. Daarnaast moet je, omdat je geen teamgenoot hebt om op terug te vallen, je volledig concentreren op het spel en je tegenstander. Dit kan de mentale uitdaging vergroten en het spel spannender maken.

Een persoonlijk spel: Ontdek de voordelen en uitdagingen van spelen op een enkelveld

Op een 2 persoons padelbaan spelen heeft ondanks dat er geen toernooien of competitie in gespeeld wordt veel voordelen. Het spelen van solo padel is een hele nuttige padel training voor dubbelspel. Hierboven hebben we al kort benoemd dat enkelspel een stuk intensiever is en dat draagt natuurlijk bij aan het opbouwen van een betere conditie. Omdat je helemaal op jezelf bent aangewezen zal je ook langer en beter gefocust moeten zijn. Dit kan bijdragen aan een beter concentratievermogen wat je meeneemt naar het dubbelspel.

1 tegen 1 padel is daarbij een geweldige manier om aan al je padel slagen te werken. Meestal zit men door dubbelspel vastgeroest in bepaalde patronen. Je staat bijvoorbeeld altijd aan één kant van het veld omdat je een goede forehand hebt waardoor je backhand verwaarloosd wordt (of andersom). Of misschien ben jij een geweldige baseline speler waardoor je partner altijd aan het net staat. Met padel enkelspel moet je het hele veld zelf bestrijken. Je moet soms wel aan het net verschijnen je padel volley en padel smash getraind worden. Daarnaast zul je zowel je forehand als backhand veel moeten gebruiken omdat de hele speelhelft van jou is. Een ander bijkomend voordeel is dat je veel meer aan serveren toekomt met het padel solospel. Hierdoor kan je goed werken aan je padel service en consistentie hierin opbouwen.

Nog een voordeel om niet te vergeten van het solo spel is dat je naast jezelf slechts één extra iemand hoeft op te trommelen om te kunnen padellen. We weten allemaal hoe lastig het is om afspraken te maken, iedereen is druk met werk, sociale verplichtingen en noem maar op. Dan kan het plannen van een geschikte datum en tijd waarop jij en je drie padelmaatjes allemaal beschikbaar zijn, een uitdaging zijn.

Solo padel: Verleg je grenzen en verbeter je vaardigheden op de baan

Wil jij je allround padel spel verbeteren door middel van 1vs1 padel? Je hoeft hiervoor niet op een double court te spelen, want ook al speel je maar met z’n tweeën, je betaalt alsnog het volle tarief van een double court. The Padellers beschikt op de volgende locaties in Nederland over 1 of 2 padel single courts: Padel Bergen op Zoom, Padel Breda, Padel Doorn, Padel Geleen, Padel Groningen, Padel Roermond, Padel Uitgeest, Padel Hengelo en padel Valkenswaard.

Voor deze single padel courts betaal je uiteraard een lager tarief dan voor een dubbelbaan. Dus boek vandaag nog een single padel court en verbeter je vaardigheden!