Padel voor kinderen

23.7.24

Padel is al jaren een van de snelstgroeiende sporten wereldwijd en in Nederland is dit niet anders. De padel sport groeit in rap tempo en dit is terug te zien op alle vlakken. De bouw van het aantal nieuwe padelbanen en padelclubs is haast niet meer bij te houden en hetzelfde geldt voor het aantal actieve padellers. Daarnaast wordt het padel niveau in Nederland ook steeds beter en dat begint allemaal bij de padel kinderen. In de regel geldt dat hoe jonger je begint met een sport hoe beter je hier in wordt. Kinderen die vanaf hun zesde padellen hebben nou eenmaal een voorsprong op spelers die pas op latere leeftijd zijn begonnen.

Kennismaking met junior padel

Junior padel is een perfecte manier voor kids om meerdere vaardigheden te ontwikkelen. Padel is net zoals de meeste sporten bevorderlijk voor de hand-oogcoördinatie en reflexen. Wat de padel sport extra heeft ten opzichte van veel andere sporten is dat het een zeer tactisch spelletje is dankzij de glazen wanden en het hekwerk. Dit dwingt kinderen tot tactisch- en twee stappen vooruit te denken, wat natuurlijk ook handig is naast de padelbaan. Niet te vergeten dat padel een hele gezonde actieve sport is, waarbij gemiddeld 588 kcal per uur worden verbrand.

Samenwerking en Sociale Interactie: Padel wordt in dubbelspel gespeeld, wat betekent dat kinderen samenwerken met een partner. Dit bevordert teamwork en sociale interactie, en is een leuke manier voor kinderen om mogelijke vriendschappen te sluiten.

Plezier en Motivatie: Padel is leuk! Kinderen kunnen snel vooruitgang boeken, punten scoren en genieten van het spel, wat hen gemotiveerd houdt om te blijven spelen en hun vaardigheden te verbeteren. Omdat padel zo’n toegankelijke sport is, kan dit ook voordelig zijn voor het vertrouwen van de kinderen. Deze gaat namelijk omhoog wanneer ze merken dat ze iets goed kunnen en dit is bij padel al snel het geval.

Opgroeien als kampioenen

Junior padel biedt tegenwoordig ook steeds meer competitieve mogelijkheden zoals padelcompetities en padeltoernooien. Deze zijn voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd. Op het moment dat kinderen hun padel vaardigheden ontwikkelen kan het hartstikke leuk zijn om hier aan mee te doen. Het gevoel van wekelijkse prestatie en competitie zoals zoveel kinderen via andere sporten ervaren.

Wie weet heeft jouw kind wel groot talent voor de padel sport en is hij of zij over een aantal jaar zelfs terug te zien op de World Padel Tour, het meest prestigieuze padeltoernooi wereldwijd.

Padel les kinderen bij The Padellers

Bij The Padellers bieden we zeker ook padel les voor kinderen aan! Hoe eerder de kids beginnen, hoe beter ze kunnen worden, maar het plezier staat natuurlijk voorop! We bieden lessen aan voor verschillende leeftijdscategorieën.

6 t/m 9 jaar: Voor de jongste padelliefhebbers ligt de nadruk op spelenderwijs plezier beleven. Onze coaches en kids hosts begeleiden hen met leuke spelvormen, waarbij ze wennen aan het padelracket en de padelballen. De coördinatie van deze groep wordt uitgedaagd terwijl ze al racketvaardigheden ontwikkelen.

10 t/m 12 jaar: Dit zijn mooie leeftijden om te beginnen aan je padelcarrière. Plezier blijft voorop staan, terwijl kinderen tijdens de lessen diverse padel slagen en padel technieken leren. Daarnaast zal hun ook de padel spelregels bijgebracht worden. Door leuke oefenvormen worden ze behendiger en vaardiger, waardoor het spelen van wedstrijdjes nog meer plezier oplevert.

De inschrijvingen voor nieuwe lessenreeksen voor kids zijn geopend! Checke de pagina van kidslessen voor meer info en inschrijvingen.