Nieuwe functionaliteit: Open Matches!

11.7.24

Heb jij ook weleens moeite om genoeg maatjes bij elkaar te krijgen voor een potje padel? Iedereen is altijd druk, en het is een uitdaging om een geschikt moment te vinden waarop jij en drie padel vrienden allemaal beschikbaar zijn. Wij begrijpen dit probleem als geen ander, en daarom hebben we goed nieuws voor jullie. Bookaball, het reserveringssysteem van The Padellers, heeft een nieuwe functionaliteit gelanceerd die dit probleem grotendeels zal verhelpen! De functie 'Open Matches' zal veel padel liefhebbers blij maken!

Open Matches: hoe werkt het?

Hoe werkt dat dan precies? Het is vrij simpel, maar we zullen een korte toelichting geven. Als je inlogt in je user account bij The Padellers, zie je  de optie "Open Matches" staan in je persoonlijke dashboard. Hier kan je zien welke Open Matches er door andere spelers zijn aangemaakt en nog beschikbaar zijn. Naast de mogelijkheid om een normale baanreservering te maken, kun je jezelf hier nu ook toevoegen aan een bestaande Open Match.

Je kunt ook zelf een Open Match aanmaken als je nog niet genoeg spelers hebt verzameld. Om dit te doen start je een reservering zoals normaal, kiest “Gesplitste betaling” en zet daarna het schuifje in de check-out van Privé naar “Open”. Na betaling van jouw deel kan je spelers uitnodigen via de bestaande share functionaliteiten. De overgebleven plekjes komen beschikbaar in de Open Matches, waar iedereen zich op kan inschrijven.

Op deze manier kan een padel liefhebber, die graag een potje wil spelen maar even niemand kan vinden, in het reserveringssysteem kijken en een Open Match vinden waar hij of zij zichzelf aan kan toevoegen. Vervolgens betaalt ook deze persoon zijn/haar eigen deel en kan het spel beginnen op het geplande tijdslot. Een leuke manier om andere liefhebbers van het spelletje te leren kennen, en ook geen gedoe meer met het versturen van Tikkies achteraf!
Een belangrijke side note: een Open Match moet 48 uur voor het geplande tijdslot vol zijn. Is dit niet het geval, dan wordt de Open Match uit het systeem verwijderd en krijgt iedere speler zijn betaalde deel teruggestort in credits.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe Open Matches werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=3brmFxd02J0

Bepaal je speelniveau en vul je rating in

Ook aan de niveauverschillen is gedacht. Je wilt natuurlijk spelen tegen mensen van je eigen niveau, en daarom moet je, om deel te nemen aan de functie open matches, eerst je niveau opgeven. Dit niveau varieert van 0-5, waarbij 0 het laagst is en 5 het hoogst. Zo kun je eenvoudig zien wat het niveau is van anderen en besluiten of je aan een open match wilt deelnemen of niet. Een te groot niveauverschil is namelijk voor niemand leuk, zowel niet voor de onervaren als voor de ervaren spelers. Voor jullie gemak wordt er in de Open Matches ook een gemiddelde rating weergegeven van de spelers die zich al hebben ingeschreven.

Vul je score in en verbeter je rating!

Na het spelen van een open match, kan de hoofdboeker de score invullen in zijn profiel tab. Controleer de teamcompositie, vul de gewonnen games per set in en verzend de scores. Op basis van het resultaat zal het winnende team de persoonlijke ratings kunnen verbeteren!