Leukste gymles van het jaar; Padel voor kinderen

3.5.24

The Padellers heeft de leukste gymles van het jaar in het leven geroepen. De leukste gymles van het jaar biedt de mogelijkheid aan alle bovenbouw klassen van de basisschool  om voor een keer hun reguliere gymles in te ruilen voor een padel clinic, gegeven door een officiële padeltrainer. Hiermee proberen we deze geweldige sport toegankelijker te maken voor kinderen.

Padel in Nederland

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en dit zal je ook wel opgevallen zijn. De padelbanen schieten overal in Nederland als paddenstoelen uit de grond en iedereen lijkt opeens aan het padellen geslagen. Padel is een geschikte sport voor mensen van alle leeftijden en over het algemeen zie je dit ook terug op de padelbaan.

Alleen bij kinderen blijft de sport in Nederland nog een beetje achter, wat heel jammer is. Padel kan een middel zijn om jongeren achter hun Playstation en iPad vandaan te krijgen en ze meer te laten bewegen.In Spanje, waar padel met de paplepel wordt ingegoten, lopen ze wat dat betreft ver voor op Nederland. Dat is ook terug te zien aan het niveau, aangezien daar al jaren de beste spelers vandaan komen. In Nederland wordt er op jonge leeftijd toch nog vaak gekozen voor sporten als voetbal, hockey of tennis. Hier willen we graag verandering in brengen, want padel is eigenlijk in alles de perfecte sport voor kinderen.

Padel voor kinderen; De ideale sport

  1. Toegankelijkheid: Padel is relatief eenvoudige sport om te leren. De instapdrempel van de padel sport is laag, zeker in vergelijking met andere sporten. Het vereist bijvoorbeeld niet dezelfde mate van techniek en vaardigheid wat andere (racket)sporten zoals tennis wel het geval is. Vanwege de kleine afmetingen van een padelbaan en de glazen wanden erheen heb je ook geen bijzonder atletisch vermogen nodig. Daarom is het juist voor kinderen die van nature wat minder balgevoel hebben ook een ideale sport om mee te beginnen. Ook zij kunnen hier lekkere rally's spelen wat een enorme boost in het zelfvertrouwen geeft. Dit wil allemaal niet zeggen dat je niet snel heel veel beter kunt worden als je wel een sportieve aanleg hebt met balgevoel. Hoog niveau padel is nog spectaculairder dan om te spelen en aanschouwen dan tennis, bekijk maar eens wat beelden op youtube.
  2. Sociale interactie: Padel is een sociale sport die teamwork, communicatie en samenwerking vereist. Padel speel je twee tegen twee, en is een tactisch spel vanwege de glazen wanden rondom het speelveld. Tijdens het spelen word je dus tactisch uitgedaagd en is het van belang dat je tactieken en strategieën goed met elkaar communiceert. Hierdoor leren kinderen hoe ze moeten samenwerken met hun partners, strategieën moeten bedenken en problemen moeten oplossen tijdens het spel.
  3. Fysieke voordelen: Net als andere sporten biedt padel tal van fysieke voordelen voor kinderen, waaronder verbeterde coördinatie, balans, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Padel is een full body workout! Met een uurtje padel wordt gemiddeld 588 Kcal verbrand, wat minstens evenveel is als de meeste andere sporten.
  4. Plezier: Het belangrijkste is dat padel gewoon leuk is voor kinderen! Het spel is dynamisch, snel en opwindend, waardoor kinderen zich betrokken voelen en plezier hebben terwijl ze actief bezig zijn. Het feit dat padel relatief eenvoudig te leren is, betekent dat kinderen snel verbetering zien en zich voldaan voelen door hun vooruitgang.

Schrijf je kind(eren) in

Wil jij je kind(eren) kennis laten maken met padel? Bekijk de pagina voor de leukste gymles van het jaar en gun een hele klas een geweldige ervaring met deze prachtige sport. Bij The Padellers kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar ook padelles voor kinderen volgen op meerdere locaties.