Internationale Vrouwendag: Een ode aan de padel vrouwen

3.5.24

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, een mooi moment om aandacht te besteden aan de padel dames. Alhoewel het aantal spelende padel vrouwen groeit, kan dit nog steeds meer zijn. Padel is voor iedereen, jong & oud, man & vrouw, bij The Padellers zien we dat ook graag zo op onze locaties. Een mooie ontwikkeling is dat er, naast Eredivisie Padel voor mannen, nu ook een Eredivisie Padel voor vrouwen aan zit te komen!  

Kennismaking padelles vrouwen

Het is nu eenmaal een gegeven dat balsporten gemiddeld meer beoefend worden door mannen dan door vrouwen. Daarom is het misschien ook logisch dat padel vooralsnog meer gespeeld wordt door mannen. Omdat mannen vaker sporten zoals tennis, squash maar ook andere balsporten spelen, is de drempel om te gaan padellen ook kleiner. Het mooie aan padel is juist dat de instapdrempel zo laag is. Je hoeft niet heel veel balgevoel of ervaring met balsporten te hebben om te padellen.  

Bij The Padellers bieden we proeflessen aan voor iedereen om te ontdekken of de sport en wellicht padelles wat voor jou is. Daarnaast organiseren we maandelijks leuke evenementen waar er padeltoernooien worden gespeeld voor ieder niveau, dus ook voor beginners. Een leuke en luchtige manier om de sport te ontdekken.  

Ook de Ladies Only Clinics waren grote successen. Hierbij kunnen vrouwen die nog nooit kennis hebben gemaakt met de sport onder begeleiding van een officiële trainer padel rustig ontdekken. Achteraf wordt er een kleine wijnproeverij met bijpassende hapjes verzorgd.

Sterke vrouwelijke rolmodellen in de professionale padelwereld

Ook het professionele dames padel is zeer spectaculair om naar te kijken en er zijn ontzettend veel topspeelsters. Het ontbreekt in ieder geval niet aan sterke vrouwelijk rolmodellen in de padelwereld.

Carolina Navarro, een bekend gezicht in het professionele padel, heeft haar perspectief gedeeld over de evolutie van vrouwelijke deelname in de sport. Terwijl het ooit een uitdaging was om van padel alleen te leven, ziet ze nu verbeteringen in de financiële kansen voor vrouwelijke spelers op het allerhoogste niveau. Ondanks deze vooruitgang zijn er nog steeds hindernissen, zoals financiële uitdagingen bij internationale wedstrijden. Het intense schema vormt ook een uitdaging voor sportieve moeders, waarbij moederschap vaak moeilijk te combineren is met professionele verplichtingen en gebrek aan organisatorische ondersteuning.

Navarro legt de nadruk op de aanhoudende salarisverschillen tussen mannelijke en vrouwelijke spelers, ondanks recente inspanningen om prijzengeld gelijk te trekken. Ze heeft opgeroepen tot onmiddellijke rectificatie en benadrukt de groeiende zichtbaarheid van vrouwen in de padelwereld, dankzij media-aandacht en de impact van sociale media. Erkenning van het belang van een sterke online aanwezigheid, onderstreept Navarro het cruciale belang van sociale media bij het veiligstellen van sponsoring en het behouden van een positief publiek imago.

Navarro erkent de obstakels waarmee vrouwen in het professionele padel worden geconfronteerd, maar straalt vastberadenheid uit om door te gaan met het streven naar gelijkheid en erkenning in de sportindustrie.  

Padel les vrouwen

Ben jij een vrouw en wil je ook voor het hoogst haalbare gaan en de absolute padeltop bereiken? Misschien liggen je ambities iets lager en wil je vooral gewoon wekelijks een leuke sport spelen, plezier beleven en ondertussen zo goed mogelijk worden. Uiteraard kunnen vrouwen ook samen met mannen in een lesgroep. Sluit een lessenreeks af bij The Padellers en boek snel vooruitgang in combinatie met plezier! Liever vrijspelen? Boek een baan bij een van onze padellocaties in de buurt.