De Top Voordelen van Padellessen: Leer Padellen als een Pro bij The Padellers!

23.7.24

De sport padel is razend populair en deze populariteit neemt alleen maar toe. Deze extreme populariteit is toe te schrijven aan meerdere redenen. Een van die redenen is dat vrijwel iedereen die een padelracket in handen neemt en de padelbaan op gaat al gelijk een aardig balletje over het net kan slaan. Je hoeft hiervoor niet per se een padelexpert te zijn die uren aan padeltraining achter de rug heeft. De sport is vrij toegankelijk voor mensen van elk padelniveau en elke leeftijd, maar dit is tegelijkertijd ook een valkuil. Velen beginnen gelijk met spelen zonder eerst padel les te nemen. Natuurlijk kan padellen kan ook zonder padeltraining een geweldige ervaring zijn. Toch geloven wij er heilig in dat je na het nemen van padel lessen nog veel meer plezier uit de sport padel kan halen. Vandaar dat we deze blog wijden aan de vele voordelen van padel les en waarom we het iedereen aanraden.

Ontdek de Kracht van Professionele Begeleiding en Leer van Ervaren Padelexperts

Zoals we eerder al zeiden zijn er veel mensen die zonder enige padelervaring een padelbaan boeken en beginnen met spelen. Bij de meesten gaat dit nog redelijk goed ook, en besluiten daarom dat lessen padel niet nodig zijn. Hoewel dit een begrijpelijke keuze is, zijn wij ervan overtuigd dat je nog veel meer plezier kan beleven aan de sport padel als je eerst een reeks lessen hebt gevolgd. Zonder lessen ga je jezelf namelijk een padel techniek aanleren die hoogstwaarschijnlijk niet de beste is. Als je eenmaal jezelf een bepaalde techniek hebt eigen gemaakt, is het heel lastig om deze techniek af te leren. Je kan dus beter goed beginnen door de juiste techniek aan te leren van een padelexpert.

Vergeet daarbij niet dat techniek niet alles is wat padel les te bieden hebben. Het aanleren van de basistechniek voor goede padelslagen is al geweldig, maar padel heeft zoveel meer te bieden. Padel is niet zo zwart/wit als tennis, waar je simpelweg de bal over het net moet slaan. Je hebt te maken met de glazen wanden en het hekwerk die op een slimme manier gebruikt kunnen worden. De meeste spelers die beginnen met padel zonder lessen hebben geen flauw idee hoe je hier het beste gebruik van kan maken. De meesten gebruiken de glazen wanden zelfs amper en snappen niet hoe waardevol dit gebruik juist kan zijn bij het winnen van een padelwedstrijd. Naast techniek leer je met padeltraining dus ook de ins en outs van belangrijke tactieken in padel.

Verbeter je Padelvaardigheden - Geschikte Lessen voor Beginners en Gevorderde Spelers

Omdat het aanleren van een techniek makkelijker is dan het afleren van een techniek is het aan te raden om je padelcarrière te beginnen met lessen. Dit betekent natuurlijk niet dat het te laat is als jij al een gevorderde padeller bent zonder ooit lessen te hebben gevolgd. Bij The Padellers bieden we lessen aan voor elk padelniveau, of je nu een beginner bent of een gevorderde speler. Als beginner leer je eerst de basistechniek en de momenten waarop je bepaalde technieken en padelslagen het best kan toepassen. Ook leer je hier de (basis)tactieken padel, zoals het handig gebruik maken van de glazen muren en het hekwerk.

Als je in een groep zit voor gevorderde padellers, zal je uiteraard meer geavanceerde padelslagen en tactieken leren. Heb jij bijvoorbeeld al eens gehoord van de Vibora? Of van de Chiquita en Bandeja? Allemaal belangrijke padelslagen die jouw padelniveau naar een hoger level kunnen tillen.

Plezier en Gezelligheid - De Sociale Voordelen van Padel lessen bij The Padellers

Naast de voordelen op technisch en tactisch gebied heeft het volgen van padel les ook sociale voordelen. Bij The Padellers kan je je inschrijven met een groepje vrienden voor padel training in groepsverband. We hebben er echter ook rekening mee gehouden dat jij in je vriendengroep misscchien niet veel padelliefhebbers hebt of dat zij simpelweg geen tijd hebben voor lessen. The Padellers biedt ook de mogelijkheid om je als individu in te schrijven voor groepslessen. Dan word je op basis van je padelniveau ingedeeld in een groep met enthousiaste padellers van hetzelfde niveau.
Behalve dat het fijn is dat je sowieso kan deelnemen aan groepslessen, is het ook een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen en je padelkring uit te breiden. Wellicht vind je in jouw lesgroep padellers om buiten de lessen om mee te spelen. Of misschien vind je wel de ideale padelpartner om padelwedstrijden mee te spelen met padelcompetitie of een padeltoernooi.

Blijf Fit en Gezond - De Fysieke Voordelen van Padel en Regelmatige Lessen

Het volgen van padel training biedt ook fysieke voordelen. Padel is namelijk, ondanks dat het misschien niet zo aanvoelt, een fysiek intensieve sport. Wist je dat je met het spelen van een uurtje padel gemiddeld wel 588 calorieën verbrandt? Om even een beeld te geven; met tennis verbrand je gemiddeld 493 calorieën. Je zou dus kunnen zeggen dat het spelen van padel de leukste vorm van cardio is. Daarom is padel training een goede stok achter de deur om aan je portie cardio te komen. Lessen zeg je namelijk een stuk minder snel af dan een potje vrij spelen en daarbij zal het ook intensiever zijn. Met het volgen van padellessen werk je dus niet alleen aan je padelskills maar ook aan je summer body!

Inschrijven voor Padel les - Eenvoudig en Snel via Onze Website

Ontdek alles over padel lessen op de website van The Padellers en schrijf je snel en eenvoudig in! Inschrijven is mogelijk voor privé- of duolessen en groepslessen, waarbij je ingedeeld wordt met spelers van je eigen niveau. Ben je wel nieuwsgierig maar wil je nog niet direct vastzitten aan een lessenreeks? Schrijf je dan in voor een proefles padel en kom erachter of dit wat voor jou is. Natuurlijk bieden we ook kidslessen aan voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar.  Ervaar met de door experts gegeven tips padel op een nieuw niveau!

The Padellers beschikt momenteel over 13 padel locaties door heel Nederland en met nog veel meer openingen van nieuwe padelclubs in het verschiet blijft dit aantal alleen maar groeien. Zie bijvoorbeeld padel Amsterdam voor padel les Amsterdam of padel Veldhoven als je op zoek bent naar een locatie voor padel les Eindhoven en omstreken. Liggen deze locaties niet bij jou in de buurt? Zie alle padelclubs en vind een locatie voor padel in de buurt!